Just do it..

.. stod det på hans tröja.

Självklart menar jag killen som avslutade sitt liv på live på flashback. Fick reda på det i måndagskväll och har sedan dess inte kunnat släppa det. Jag känner mig jätteilla berörd, helt fruktansvärt. Jag har läst tråden och jag har sett bilder, eller en film kanske man ska beskriva det som. När jag såg filmen (trots att jag hela tiden kände att jag inte borde) så blev jag yr och illamående. Jag la genast märke till hans ironiska tröja med texten "just do it". Efter en stund, när jag såg hur fort det gick och hur han bara, gjorde det, så blev jag ledsen, en så ung människa.. Detta var liksom allt annat än okej.

Jag gick sedan in och läste tråden han startat på flashback, där folk sa åt honom att göra det, för han skulle inte våga ändå. Det är samma reaktion jag hade fått, jag hade nog inte skrivit det, men jag hade nog tänkt det.. För det gör man? Oftast är det ju bara uppmärksamhet de eftersöker och en massa "nej, snälla gör det inte" och andra "tycka synd om" kommentarer. Man är ju bara människa själv också, man kan inte finnas där för alla, jag kan inte i alla fall.

Men nu så gjorde han det, han vågade ta livet av sig. Han skrev dock någon minut innan "nu får jag skynda på lite, börjar ångra mig" och det får mig att känna att hans beslut förmodligen var lite förhastat. I alla fall så skriver han en eller två minuter senare "all right, lets do it" och sedan tar det inte många sekunder innan han har gjort det.

Jag tror inte att någon hade kunnat stoppa honom även om han nu inte var helt säker. Från det att han startade tråden så tog det en kvart tills han hängde där, död.

Jag vet inte vad jag ska skriva, tycker bara att det är så hemskt. Jag tycker han är hemsk, som spelade in det, jag fattar inte till vilken nytta. Det är många som blivit otroligt illa berörda av detta och tänk bara på hans familj och vänner, nej usch. Att han spelade in det var till och med mer själviskt än om han bara hade gjort det i sin ensamhet.

Det är förövrigt också en grej som får mig att känna att han inte ville det, att han ville ha chansen att kunna bli räddad liksom. Tyvärr så var det ju ingen som reagerade föränn det var försent.

Nej, det finns nog inga ord som är vettiga i detta sammanhang mer än att det är förjävligt.

Vila i frid Marcus, hoppas du fick som du ville.Länk till flashbacktråden.
Länk till aftonbladet och expressen.

Postat av: Camilla Andersson

så jäkla onödigt.

2010-10-13 - 11:05:04
URL: http://camillalola.blogg.se/
Postat av: caroline =)

Jaa, det blir man verkligen =) Men du har otroligt vackert barn också :)

2010-10-13 - 13:18:04
URL: http://carolinelovedavid.blogg.se/
Postat av: Linn

Sv: Hur kan du säga att jag överdriver? En människa har tagit sitt liv & folk kommenterade att han skulle göra det, och även efteråt att det var bra.Tänk om de var din unge eller brorsa!

2010-10-13 - 17:54:46
URL: http://linnlowes.com
Postat av: Linn

Sv: Det var det väl visst det. Läst tråden? Även innan massor raderades?"Det märks på det sättet du skriver på att du bara är en skojjare, gå och häng dig LurifaxFlux."Vad kallar du det då? Om det vore nån av dina anhöriga skulle du nog inte ta så lätt på det som du verkar göra, nej.

2010-10-13 - 18:35:54
URL: http://linnlowes.com
Postat av: Linn

Du kan ju kolla här, http://svtplay.se/v/2189506/vanta_inte_med_att_kalla_pa_hjalp så hör du ju vad dom säger.

2010-10-13 - 18:42:33
URL: http://linnlowes.com
Postat av: Sandra

Tror inte heller nån hade kunnat stoppa honom. Han var så jäkla målvedveten redan när han gick in & gjorde den där tråden.

2010-10-13 - 19:31:24
URL: http://sandrojjas.blogg.se/
Postat av: Linn

Sv; Jag är inte spydig, jag säger precis som jag tycker bara. Du sa att ingen hejade på, uppenbarligen gjorde dom det eftersom både polisen & professorn även tycker det.Jag säger inte att de var någons fel, men många av dom bär en del ansvar för de som hänt anser jag. Spec då han led av asperger o autism.

2010-10-13 - 19:45:55
URL: http://linnlowes.com
Postat av: Sandra

Förresten så har du en otroligt fin son.. Hur gammal är han?

2010-10-13 - 19:49:53
URL: http://sandrojjas.blogg.se/namn:
vip?

mail-adress: (publiceras ej)


hemsida/bloggadress:


kommentar:


Trackback