Min mamma.

Jahapp, då var detta besöket över. Det har varit jättejobbigt för hon verkade inte alls uppskatta att vara här och verkade inte alls ha kul. Blir alltid så hima nedstämd när jag träffar mamma, vet inte varför, tror det har någon underliggande orska, för nu känner jag mig gråtfärdig. Lucas tyckte iallafall om henne, han har ju börjat bli blyg, men mormor tyckte han om! Men nog om detta.

Min lilla son har gjort såna stora framsteg, han kan vända sig från rygg till mage, typ jättefort och så kan han åla sig framåt! Jag blir så lycklig när han gör framsteg och berömmer honom jättemycket när han är duktig, blir så stolt över honom liksom. Däremot så har han börjat kludda med maten, ibland vill han inte äta sin puré och han äter jättelite ersättning på dagen, det känns som att jag inte har koll på nånting längre, som att allting bara går utför oh som att jag är en jättedålig mamma för att jag inte orkar leka med honom alltid.

Jag är rädd också, för att någon ska tycka att jag är en dålig mamma och att någon skulle ta min bebis ifrån mig på grund av det. Fan, jag vill inte vara såhär trött, deppad och "sjuk". För något fel är det på mig, för jag orkar inte vara vaken och jag har ständigt sprängade huvudvärk.

opi

Fick massor av fina saker med muor i 18-års present, ville bara tacka för dom!

Nu ska jag passa på att sova medans jag är bebisledig. Kram.

Unga mammor trams!

Jag är så trött på detta gnällande över unga föräldrar. Jag sitter någon gång i månaden på klotterplanket och ställer frågor som "varför har ni negativa åsikter om unga föräldrar?" Vissa svarar att de inte har något emot oss alls, vissa tycker att vi är modiga, men så finns det dom här svensson svenskarna med sin otroligt pessimistiska inställning. Dom drar nästan alltid upp argumentet "men jag känner en kompis som hade en kompis när den fick barn ung som aldrig fick jobb och som fick leva på socialen". Detta är ett argument som gör mig så fruktansvärt irriterad, så bara för att den kompisens kompis fick barn och ung och det gick dåligt för denna så måste det gå dåligt för alla eller?

Dom flesta har bara fel fakta om det, vilket kan vara svårt att erkänna tydligen. Många tror till exempel att man måste hoppa av skolan och det stämmer ju inte vet de flesta unga mödrar idag, det finns en uppsjö av olika lösningar som man använder nuförtiden. Visst kan jag köpa att det kanske för några år sedan var så att man var tvungen att hoppa av skolan, men så är inte fallet nu. Sverige är ett utbildningsmedvetet land och vill att de som kommer ut på arbetsmarknaden skall ha utbildning, därför brukar skolan man går på klura ut en lösning så att man kan gå klart sklan trots att man blir gravid. jag säger inte heller att detta gäller alla, det finns alldeles säkert undantag.

Sen kommer dom med åsikter som att man inte har tillräckligt med livserfarenhet och att man inte är kapabel till att ta hand om ett barn för att man själv är ett barn enligt lag. Ja, men snälla Svenssons alla kanske inte vill ha barn när dom passerat 30, vilket verkar vara någon slags målålder för att skaffa barn. Medelåldern i Sverige för att skaffa barn är 29, vilket är väldigt gammalt och för med sig olika svårigheter under förlossningen samt under spädbarnstiden. Man är inte lika pigg som man var när man var ung och man läker inte lika lätt som när man var ung. I förritiden skaffade de flesta barn när dom var 13-15 år gamla, och då menar jag på 1700-talet, så varför har medelålderna stigit med 15 år? Den allra bästa åldern att få barn i är 15-18 års åldern, då anpassar kroppen sig bäst och man brukar oftast få en väldigt lätt och okomplicerad förlossning, det vet dom flesta inte om, men det säger sig själv egentligen, är man 29 har kroppen varit med om en del, den har slitningar och huden och lederna är stelare vilket medför en jobbigare och mer kompilerad förlossning samt läkningstid efteråt, men detta gäller såklart inte alla, det finns alltid undantag.

Det är många saker med alla negativa åsikter som jag irriterar mig på och det finns vissa saker som jag irriterar mig på mer än andra, men de flesta som sitter och skriver har ingen aning om hur det är att vara ung förälder eller hur det är att ha barn. När man får ett barn ung som gammal så blir det någonting nytt. Det är samma för alla, spelar ingen roll om man har jobbat 5 år på BB innan man själv får barn, det blir nytt ändå. Man har själv skapat ett liv coh man har själv tagit på sig ett ansvar att göra detta lilla livet till en fullvuxen och värdig person i samhället, man måste ta hand om detta liv, mata det, ge det kärlek, det är inte själva "omhändertagandet" det handlar om, det handlar om alla de saker man MÅSTE ge, det är det som blir nytt för alla, man kan inte lämna över ansvaret till någon annan, man har det alltid på sitt samvete.

Till alla de med negativa åsikter om oss unga förldrar, snälla försök skaffa fakta innan ni ger er på oss, vi är inte sämre än någon annan bara för att vi är unga, tvärtom faktiskt. Vi förtjänar den där chansen att rentvå vårat rykte.


Måndag.

vbvui


Jahapp, då var det måndag igen, känns som det var måndag nyss men, happ. Tut och jag tog lite sovmorgon idag, 10.25 stog klockan på när vi vaknade :) Hoppas jag hinner med en promenad idag, men risken är väll som vanligt inte så stor, suck. Vi måste plocka undan lite hemma och jag ska hinna äta och sånt innan, så jag tror inte att det kommer bli ut o gå idag heller. Det positiva är väll att jag måste imorgon, för dom ska tydligen starta min unga mammor grupp igen, jippie!

Det var väll en bra helg, firade Snuttes min och Peters födeledag, och det var väll lyckat, förutom den dödaste efterfesten ever hemma hos oss. Well lägger upp typ nån bild därifrån sen lämnar jag detta åt sitt öde, mahahaha.

Kommentar.

Anonym om Game over:

ett tag? haha en dag höll du det där.
du gör inget annat än sitter vid den datan.

Bara för att jag alltid är online på msn betyder inte att jag alltid sitter där, jag hinner sällan sitta vid datan, och nej, jag la inte ner bloggen samt det andra mer än en dag, den dagen räckte för att få tillbaka intresset igen.

Broccoli och knäckemackor.

Vaknade förvånansvärt tidigt idag, typ klockan nio, så jag tittar på telefonen och naturligtvis så har jag fått sms av den äckligaste människan i universum, uh. Så jag är tvungen att bli irriterad det första jag blir bara för att hon är så sjukt jävla äcklig. Sen vaknade iallafall Tut så jag låg och gosa lite med honom innan jag gick upp och la honom i babygymet så jag kunde fixa lite med designen på bloggen :) Sen var det dags för Tut att äta, så jag tänkte först göra ersättning till han, men så hade dom ändrat hela systemet på förpackningen så jag fattade den inte så Farmor Christel fick komma och hjälpa mig. Sen fick Tut äta sin stinkande broccolipuré som han älskar, uh, tror jag fick med mig fel bebis från bb, för jag hatar broccoli ;O Efter maten så somnade han så nu sitter jag här med min frukost :) Knäckemackor med ost på, mahaha, så hälsosamt! Snart ska jag diska o sånt!

Puss

yui

Ett dygn.

Lilla Tut, nu har jag varit utan honom i ett helt dygn och lite till. Träffade honom några minuter igår kväll, men tycker inte att det räknas. Lilla plutten, jag saknar honom jättemycket, vill pussa på homom och leka med han.

Eftersom jag snart fyller år och jag och Snutte ska firas oh sånt så valde vi att ha våran "lediga dag" igår. Så vi spelade Rockband med Tettrix och kollade på dirty sexy money innan vi gick och la oss :) mysigt värre.

Men jag hatar endå att lämna bort min skuttprutt, sover så såligt utan honom och sånt, men snart kommer han hem så jag ska äta frukost och sånt :)

Pusspuss

Bara dö.

Gaah, är så trött å vissa folk, folk som säger en sak och gör en annan, typ som en bekant till oss, så jävla irriterande alltså, först snackar han massa skit om en person och nu är dom bästisar, palla med sånt.

Och föresten, kan man älska fel person?

Lalalala

drtJust like an angel, you're gonna make me fly
Into your arms, you're wrapping me up so tight
You got me crawling so bad
Got me heels over head
You got me easy, you got me easy
Tangled up in my head, quit trying to hold on to have me
Cause we're already beautiful

So don’t make me cry
Cause this love don’t feel so right
You cant push a river
You cant make me fall
But you can make me unreachable

I may be sweet but I’m still on the vine
You couldn’t wait no, you had to take your bite
You had me crawling so bad
Had me heels over head
You had me easy, you had me easy
To late to go back to realize what we had
We were already beautiful

So don’t make me cry
Cause this love don’t feel so right
You cant push a river
You cant make me fall
But you can make me unreachable

Sometimes love is addiction
Sometimes it hurts like hell
And sometimes you just can't get enough
You can't make me love you anymore than I do
But you can make me unreachable

Don’t make me cry
Cause this love don’t feel right
You can't push a river
You can't make me fall
But you can make me..
So don’t make me cry
Cause this love don’t feel so right
You can't push a river
You can't make me fall
But you can make me unreachable
Ashlee Simpson - Unreachable

Game over.

Skippar bilddagboken, bloggen och lunar ett tag, finns på msn om ni vill nåt!

Kära blogg...

DU ÄR UTMANAD

- Gå till dina "Mina bilder"
 - Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
 - Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
- Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.

- Jag utmanar dig, du där, dig, dig och du där bakom och så dig!


vfd

Detta är den sjätte bilden, den föreställer min lillasyster, jag saknar henne som fan,
önskar att hon inte vore så sjuk som hon är, det är så sorgligt, hon kommer aldrig bli sig själv igen.Jag är på dåligt humör idag, eller jag var inte det innan, men nu är jag. Snutte slutade rätt tidigt idag, skönt det. Min dag har sett ut som vanligt, följer typ alltid samma rutiner, haha Kela and her boring life, nej men jag trivs med det. Jag är trött och sliten och vldigt överlycklig för att det är fredag imorn, kanske blir barnfri en liten stund imorn så jag hinner damsuga och sånt innan helgen, Tut kanske ska följa med sin snälla farmor Christel till jobbet och visa upp sig, min lilla söta gosunge, vet inte om jag ska fälja med, han har blivit väldigt reserverad när det kommer fråmlingar omkring honom.

Jag lät honom sova i sin egen säng nästan hela natten, jag hämtade honom 5.45 när han var hungrig, sen fick han sova bredvid mig, sover mycke bättre då, men Snutte hatar att ha honom i sängen så, får väll försöka vänja mig.

Imorn är det fredag, så får jag äta godis igen, jippi! Längtar till fredagen varje vecka, eller helgen kanske man ska säga. Tror helt ärligt att jag var mer hälsosam innan jag slutade äta godis på veckodagarna, åt nog mindre mängd då. Nu går man ju och laddar upp hela veckan för att sen TRYCKA i sig godis på helgen. Jag kanske borde sluta äta godis helt, jag vill faktisk bli smal tills i sommar och kanske vara lite mindre överviktig och fet som en flodhäst? Jag är 1.60 och jag väger 73, gick ner ungefär 10 kg direkt efter förlossningen, sen gick jag upp två under tiden jag ammade för att jag var så jävla hungrig och nu har ja inte lyckats gå ner ett gram, så kanske borde börja jobba för det lite mer? Men jag vet inte, känner mig inte så motiverad till det tråkigt nog.

Aja, ska snart kolla på Criminal Minds, sen blire nog Las Vegas, får väll trösta mig med det lilla jag har.

/KelaTill anonym.

Anonym om Du är välkommen att döda ditt barn om en vacka, passar det?:

du ska inte säga ett skit, du funderade själv på abort i början. jag tycker det är starkt av dem som gör en abort och är så pass unga, en abort är inte det lättaste att gå igenom men personen ska ha credd för att ha tagit RÄTT Beslut. att fostra ett barn och ge upp sitt eget liv är inget man ska göra in den åldern.

sen ska du inte kopira text rakt av heller,

Okej, och på vilket sätt förtjänade jag detta påhopp? Är så oändligt trött på folk deras kommentarer om att man ger upp sitt liv och blabla, mitt barn är mitt liv, så helt ärligt vad har jag gett upp? Och jag fattar inte ens åsikten om abort, alla har rätt till en åsikt och den nedanstående är min, så liksom, vad är problemet, förtjänar jag ett påhopp för det, NEJ!

Och sen vill jag bara för 38796759679 miljonte gången förklara att jag INTE har kopierat nån jävla text rakt av, det som står om aborten är MINA åsikter och det är MIN skoluppgift som JAG har skrivit, ingen annan. Har ni såna problem med att jag är så duktig på att skriva så att ni tror att jag snott det från någon annan, och "kopierat" det, så behåll dom för er själva!
ouiglijg


Snutte fyllde år igår, 22 blev han, finns väll inte så mycket att säga om gårdagen förutom att jag var tvungen att tvinga i mig chilikonkarne och att jag rev sönder paketet när jag nästan slagit in hela, duktigt Kela! Btw så vare denna säsongen av LAS Vegas han fick, så ÄNTLIGEN kan vi se fortsättningen!

Idag har Tut varit jobbig, han håller väll på att bli sjuk igen eller nåt, grinig och gnällig är han, drygt. Jag har varit en duktig mamma idag och bäddat ordning hans säng, samt tagit bilder på honom, duktiga jag, borde få en medalj eller nått. Whatever, lägger upp en av bildena jag tog och sen en bild på Tuttfnutt i sängen, sen skiter jag på detta! Och ja, naturligtvis är det muor på sängkläderna, han älskar ju muor!

Puss / Kela

yyuy


yuyu

Måndag.

Måndag är första veckodagen som i Norden är uppkallad efter den fornnordiska guden Måne. Fornsvenska manadagher. Måndag kommer efter söndag och före tisdag och är numera veckans första dag.

 

 

 


Blogga?

Jahappsja, nu ska jag börja blogga då, alltså på riktigt, försöka uppdatera varje dag och underhålla dom som faktiskt läser om mitt liv. Lite konstigt egentligen, att man ens tar sig den tiden och sitter och läser om vad andra gör på dagarna, haha.

Jag har vait på dåligt humör länge nu, känner mig hemsk och elak och det verkar inte gå över heller. Allt verkar gå emot mig och jag är så missnöjd med vårat sovrum, ska nog flytta in i köket, där trivs jag iallafall. Vårat sovrum skulle liksom ha blivit det finaste i hela lägenheten och nu ser allt bara ihptryckt ut, typ som att man bara har lastat in möbler utan eftertanke, och vi har lagt ner eftertanke och tankar på hur det skulle kunna fungera, vi har flyttat om och hållt på, men det blir inte som jag vill eller som jag tänkt mig, är jag konstig för att jag är sur och besviken för det?

_____________________________________

Tut har börjat äta mat nu, han har hitills testat potatis och palsternacka och potatis och majs, han gillade palsternackan, min mardröm, även fast jag trodde att provsmakningen skulle vara värre, hade fantiserat ihop ett eget litet scenario om hur jag skulle stå och hulka i vasken för att det smakade så fruktansvärt, men jag överlevde och allra bäst är att jag slapp hulka!

matmat


Ja, finns väll inte så överdrivet mycket mer att säga, inte om detta iallafall. Bara en fråga, hur talar man om för sin pojkvän/sambo att man saknar kärleken som verkar ha tagit slut, försvunnit? Känns som vi bara kommer närmre och närmre en ände, och jag som trodde detta skulle hålla länge, jag trodde vi skulle bli pensionärer tillsammans liksom, men men, det verkar aldrig bli som man tänkt sig.

/Kela