Vad jag vill ha i födelsedagspresent.Nu är det bara 2 månader och en vecka kvar tills jag fyller år, igen och ovan ser ni bilder på det jag önskar mig.
  • Övningsboken till högskoleprovet - Jag har inget val längre, utan min framtid hänger helt enkelt på hur jag presterar på högskoleprovet. Jag antar därför att jag behöver ta till alla medel jag kan för att lyckas så bra som möjligt så jag önskar mig den där svindyra högskoleprov-tips-övnings-boken.
  • Kylskåpspoesi, helst på engelska. Jag älskar kylskåpspoesi, är verkligen helt besatt av det. Kan stå och pilla på det i flera timmar typ. Jag har dock inget eget 'set' att leka med, så därför önskar jag mig det, helt enkelt. Helt ska det vara ljust turkost också, aah, så fint!
  • Ett skrivbord. Jag vill ha ett eget litet, sött, gammaldags skrivbord. Det har jag planerat att köpa till mig själv i present, men ja, det är vad jag vill ha så kunde lika gärna ha med det.
  • Doftljus. Dom är obligatoriska på alla mina önskarlistor, jag älskar verkligen doftljus, mmm.
Jag vet att det snart är jul och att en julönskelista hade passat bättre, men eftersom jag redan vet vad jag får i julklapp så känns det inte som att det finns någon poäng. Den enda som hemlighåller vad jag får i julklapp är Lucas, haha, och jag är sååå nyfiken att jag håller på att spricka :)

Nåväl. Jag har spenderat den senaste veckan framför min dator, dag som natt, med mina studier. Det är meningen att jag ska vara klar imorn, men som det ser ut nu så måste jag kludda till allting och skjuta fram det. Jag hinner helt enkelt inte. Jag är sönderstressad och alldeles för trött för att kunna få till någonting vettigt.

Nu ska jag passa på att sova iallafall, för jag ska gå upp vid sex imorgon igen och försöka hinna färdigt med min uppsats i Svenska, wish me luck!

Godnatt.

Heathcliff moviequote #2


You said I killed you.
Haunt me, then.
Be with me always.
Take any form.
Drive me mad,
but don't leave me in the abyss,
where I cannot find you.
I cannot live without my life.
I cannot live without my soul.Del 5 - The Nia Glassie Story


Nia Maria Glassie föddes den 25 April 2004 på Nya Zeeland. Hon var yngst av sex syskon. Hennes mamma Lisa träffade kort efter hennes födsel en ny pojkvän, den 18 år yngre Wiremu och kort därefter började misshandeln.

Nia bodde i ett litet hus tillsammans med sin mamma Lisa, mammans pojkvän Wiremu, hans bror Michael, sin kusin Michael P och hans flickvän Oriwa. Wiremu, hans bror och Nia's kusin brukade "leka" med henne och på det viset orsaka massa skador på lilla Nia. Nia utsattes för omfattande fysisk misshandel i flera månader innan hon, i augusti 2007, hamnade på sjukhus med hjärnskador som hon sedan dog av.

När Nia och hennes mamma anlände till sjukhuset berättade mamman att skadorna var orsakade av ett fall från Wiremu's axlar. Det visade sig dock senare att familjen hade firat en födelsedag och lät Nia ligga med sina skador i 36 timmar tills hon slutligen föll i koma och fördes till sjukhuset. Mamman fortsatte dessutom att gå ut och festa på nattklubbar medan Nia låg döende på sjukhuset.Vittnen, i form av små barn, berättade under rättegången vilka fasansfulla syner de fått beskåda: Nia blev sparkad, slagen och hoppad på. Hon hölls över en brinnande eld, blev utsatt för dataspelsinspirerat våld, spottad på och placerad i en torktumlare i 30 minuter på högsta värme. De vek in henne i en bäddsoffa som de sedan satte sig i. Hon blev knuffad i högar av skräp och bråte, släpad genom en sandlåda halvnaken, slängd mot en vägg, släppt från en hög höjd och snurrad på en torkställning utanför familjens hus tills hon trillade av.

En del av barnens vittnesmål:

"Dom stoppade henne i torktumlaren och ställde in den på det snabbaste programmet. Nia lyckades sparka upp dörren, men de bara stoppade in hennes fötter igen. Nia skrek, hon tyckte inte alls det var roligt, men Wiremu och Michael bara skrattade. Jag bad dom sluta, hon var ju bara en liten flicka, men de lyssnade inte."


"En annan dag satte de fast henne i torkställningen i trädgården, sen snurrade de den så snabbt de kunde tills hon trillade av. Hon trillade på sitt huvud. Sen gjorde de om samma sak 2 gånger till."


"Dom tog av henne hennes trosor och byxor och knuffade henne i sandlådan också. Sedan kastade dom en basketboll på henne. Hon grät jättemycket så dom höjde ljudet på radion så grannarna inte skulle höra."

"Ibland placerade dom henne i ett hörn och sparkade henne mot väggen tills hennes huvud var fullt med bulor."

"De brukade härma ett TV-spel när de slog henne"


"En gång, så lyfte dom Nia i halsen tills hon nuddade taket, sen släppte dom henne rakt ner på golvet. Det var det hemskaste jag sett"Efter en fyra veckor lång rättegång kom äntligen domen för de inblandade och Nia's mamma Lisa dömdes skyldig för två brott: för att hon hade struntat i att uppsöka vård när Nia blev slagen och för att hon inte skyddat henne. Mammans pojkvän Wiremu och hans bror Michael dömdes för mord och livstids fängelse. Nia's kusin Michael och hans flickvän Oriwa dömdes inte för dråp, men blev dömda för grymhet mot barn.

Under rättegången berättade en läkare att om Nia hade förts till sjukhus så fort hon blev medvetslös så hade hon med största sannolikhet överlevt.Fallet med Nia Glassie väckte mycket uppståndelse på Nya Zeeland och många kampanjer mot barnmisshandel startades på grund av henne. Till och med Nya Zeelands premiärminister Helen Clark uppmärksammande fallet och uttryckte sin oförståelse över att ingen att hade märkt när denna hemska misshandel ägde rum. Sedan uppmande hon Nya Zeelands befolkning att lämna in anmälningar så fort de misstänkte barnmisshandel.

Den här låten handlar om Nia. Den är skriven och framförd av Maisey Rika.Bilden som jag har publicerat ovan är tydligen den enda bilden som existerar på Nia. Jag försöker verkligen att förstå hur man kan drivas till att utföra så oprovocerat våld på en så liten och söt varelse. Det är helt obegripligt. Hur kan man stoppa in ett barn i torktumlaren och skratta? Hur fruktansvärt rubbad i huvudet är man då? Det finns inte ens ord att för att beskriva känslorna man känner när man läser om vad denna stackars lilla flicka blivit utsatt för, eller alla de andra barnen jag läst om.

Jag tog en paus från detta, vilket kanske märktes. Det berör en mer än man tror att läsa och bearbeta all den information man får ta in för att kunna skriva en sån här text. Jag har nog läst 100 olika berättelser som jag har sållat mellan och försökt välja vilka berättelser jag skall föra vidare. Det är så svårt. Jag vill berätta alla, för ingen förtjänar att bli bortglömd. Jag har dock valt de jag ska berätta om nu och när jag har berättat färdigt så tänkte jag länka till en blogg som skriver om alla misshandelsfall av barn som sker runt om i världen, stora som små.Vila i frid
Nia Maria Glassie
25 April 2004 - 3 Augusti 2007

Heathcliff moviequote #1


Well, as I'm sure Cathy will tell you, the female heart can feel a sudden
and irresistible attraction towards the most unlikely of men.

Wouldn't you agree, Edgar?

Ett år sen och en liten uppdatering.

Det är ju svårt att inte minnas vilket datum det hände eftersom det var vår årsdag. Jag sörjer fortfarande händelsen, eller ja, det är nog snarare en rädsla. Jag har aldrig blivit så otroligt sviken eller varit så otroligt chockad. Världen snurrar fortfarande så fort jag tänker på den där kvällen och hur fruktansvärt hemsk den var. För ett halvår sedan så saknade jag honom, men det har jag kommit ifrån helt nu. Är det något som han lyckats med så är det att få mig att förstå att han verkligen inte är något att ha. Han beter sig som ett svin och han sviker sin son. Hur man överhuvudtaget kan se någonting i den människan är för min del obegripligt.

Nåväl, jag och Lucas har legat nerbäddade i sängen sen i lördags, eller fredags var det kanske.. Vi har gått igenom både magsjuka och förkylning. Vi skulle på julbord i söndags också, men kunde ju av förståeliga anledningar inte gå, vilket var trist. Det är ju inte ofta man blir bjuden på god, dyr mat ute på resturang :) Menmen, inte mycket att göra åt det, det kommer säkert fler chanser.

Ikväll måste jag fortsätta med mitt studerande, trots att orken inte riktigt finns där. Nu har jag bara ett uppdrag kvar i respektive kurs och om ungefär en vecka ska jag vara helt färdig. Jag har en känsla av att jag kommer vara sådär löjligt stolt över mig själv och att jag faktiskt har klarat det trots alla motgångar, med bra betyg dessutom.

Jag har faktiskt lyckats göra en 'inredningsplan' också för att kunna få till min stil i alla rum :) Det kommer att bli hur perfekt som helst och jag längtar tills jag verkligen lyckats få till mitt hem sådär gulligt personligt som jag vill ha det.

Ne, nu ska jag bädda ner mig under en filt i soffan och se 'Den Lilla Sjöjungfrun' med Lucas.

Bubai ♥

Inredningsdrömmar...

Jag har alltid inspirerats av filmer och tv-serier, när det gäller det mesta faktiskt. Mest av allt så inspireras jag dock stilmässigt, både kläder och inredning. Det första jag lägger märke till när jag ser en film är miljön, i synnerhet inredningen i hemmen. Jag tror förövrigt att det är därför som jag är så kär i romantiska komedier och mysiga CW serier, de har oftast lagt ner mycket energi på miljön och fått den att se romantisk ut. Det är iallafall där jag har funnit min stil och nej, helt ärligt så är det inte min stil bara för att det råkar vara rätt inne att inreda så just nu, den här stilen har hängt med mig sen jag var liten.

Jag är olik de flesta inredningsmänniskorna i Sverige och gillar den amerikanska inredningsstilen där det är massa saker överallt. Det ska vara mycket av allt helt enkelt. Samtidigt så gillar jag gamla snirkliga möbler och tja, saker som är gamla i allmänhet. Dessvärre så får man ju inte tapetsera sin lägenhet som man vill när man hyr, men drömma kan man alltid. Pengar är ju också en liten käpp i hjulet eftersom gamla snirkliga möbler är sjukt dyra.

Nedan kommer jag att visa lite av min stil och hur jag skulle vilja att min lägenhet såg ut egentligen.
 

Som ni ser själva så är det mycket av allt. Det är mönstrade tapeter, mönstrade möbler, färger, blommor, många lampor, mattor, bord och saker i allmänhet, men jag älskar det! Sovrummet är nog det enda rummet i min lägenhet som någorlunda kommer hålla sig till min stil. De andra rummen får komma allteftersom.

 

Det som fascinerar mig mest med den amerikanska inredningsstilen är dock att de alltid tycks ha såna fantastiska säng-gavlar (åtminstone i filmer). Jag vet inte hur många gånger jag har suttit och blivit förälskad i en "filmsäng" med sänghimmel och hög gavel vid huvudändan, så himla fint. De tycks även vara experter på att placera ut tavlor och göra sina hem mysiga, vilket jag aldrig tycks lyckas med hur mycket jag än försöker. Nåväl, någon gång ska jag ha ett gammalt skruttigt, men vackert hus, som jag kan inreda precis såhär.

 

Vad har ni för inredningsstil?