Del 3 - The Riley Ann "Baby Grace" Sawyers Story


I Oktober 2007 får polisen i Galveston, Texas ett samtal från en fiskare som tror att han hittat en låda som innehåller mänskliga kvarlevor. Lådan hittades på en liten ö utanför Galveston som bara kan nås med båt. Polisen finner kvarlevor från vad de tror är ett litet barn när de kommer dit.

I slutet på Oktober gör de en obduktion på den lilla kroppen - "She was so very small, she looked like the size of a child that you would change the diaper on".

De tar även hjälp av en "skissare" som ritar en bild av flickan. I slutet av November håller polisen i Galveston en presskonferans där de vädjar till stadens invånare att hjälpa dom identfiera den lilla flickan. Dom kallar henne "Baby Grace" på grund av hur hon ser ut.


Flickan har varit död i cirka 2 veckor och har 3 skallfrakturer.

Den 3:e November har polisens vädjan om indentfiering nått långt och tips kommer in från alla håll och kanter. En del av de som ringer tror att barnet kan vara Madeleine McCann men myndigheterna är övertygade om att det inte är hon.

Den 4:e November håller lokala stadsbor i Galveston som berörts av flickans öde, en minnesstund för "Baby Grace". Ett träkors med orden "In loving memory of Baby Grace" placeras på ön där hon hittades.

Den 7:e November får polisen ett samtal från Ohio. Samtalet kommer från Sheryl Sawyers som sett bilden på "Baby Grace" online och fruktar att det är hennes barnbarn, Riley Ann Sawyers. Sheryl frågar polisen om det finns någon anmälan om försvinnande på Riley. Det finns det inte. Familjen Sawyers inte sett eller talat med Riley sen den 25:e Maj..

---------------------------------------------- OO ----------------------------------------------

Riley Ann Sawyers föddes den 11 mars 2005 i Mentor, Ohio. Hennes mamma, Kimberly Dawn Trenor och hennes pappa, Robert Thomas Sawyers var "High School Sweethearts" och Kimberly var endast 15 år gammal då hon upptäckte att hon var gravid med Riley.

I början av Rileys liv bodde hennes mamma och pappa tillsammans hemma hos hennes farmor, Sheryl, där Sheryl var Rileys primära vårdgivare. Kimberly och Riley bodde hos Robert och Sheryl i två år, trots att deras förhållande tog slut hösten 2006. Robert träffade en ny tjej ganska snabbt därefter, Catherine. De är nu gifta och har en son tillsammans.

Kimberly spenderade mycket tid framför datorn där hon spelade World of Warcraft och det var genom spelet hon kom i kontakt med vad som skulle bli hennes framtida pojkvän, Royce Clyde Zeigler II. De blev förälskade i varandra och Royce började skicka presenter till Kimberly och Riley. I slutet av Maj 2007 flyttade Kimberly och Riley ifrån Robert och Sheryl i samband med ett bråk. Orsaken var att Sheryl inte var speciellt glad över internet-romansen och tyckte Kimberly var oansvarig och skulle tänka på sin lilla dotter innan hon tog några förhastade beslut.

Den 25 Maj fastställs Robert's umgänge med Riley i rätten. Därefter försvinner Kimberly med Riley.

I början av Juni flyttar Kimberly och Riley till Spring, Texas, för att gifta sig med Royce. De gifter sig den 1 Juni 2007.

I Juli upptäcker Sheryl och Roberts advokat att Riley är skriven i Texas.

I Augusti 2007 började det gå rykten om att Kimberly inte hade Riley längre. Kimberly berättar då för sin familj att en socialarbetare kommit och hämtat Riley. Kimberly påstår att socialarbetaren knuffade henne och slet Riley med sig för att sedan försvinna. Kimberly anmälde aldrig händelsen till polisen. Hon lämnade heller aldrig in någon anmälan om försvinnande.

---------------------------------------------- OO ----------------------------------------------

Den 20:e November 2007 lämnar Robert in ett DNA test, Kimberly ombeds göra detsamma.

Den 21:e November 2007 erbjuder FBI en belöning på 20.000 dollar för uppgifter som kan leda till identfieringen av "Baby Grace". 

Den 23:e November reser Kimberly tillsammans med sin advokat till Galveston där hon lämnar ett DNA test och deltar i ett frivilligt inspelat förhör. I förhöret erkänner Kimberly misshandeln och berättar hur den gick till.

Den 27:e Juli 2007 ska hon och Royce ha slagit Riley med två läderbälten och hållt hennes huvud under vattnet i badkaret. Hon berättar också att Royce lyfte upp hennes dotter genom att hålla henne i håret, och att han sedan kastar henne tvärs över rummet. Hon slår då huvudet i klinkergolvet. Sedan trycker de Rileys ansikte så hårt de kan mot en kudde i hennes rum, sedan en kudde i soffan. De beordrar då Riley att stå upp, men hon kan inte. Royce ger då Riley smärtstillande medicin för barn.

När de insåg att Riley hade dött la Royce en lila handduk över henne och sedan åkte de till Walmart och köpte en plastlåda. De lindade in Riley i soppåsar och stoppade henne i lådan. De behöll lådan i ett uthus i trädgården i ungefär 2 månader innan de slutligen dumpade lådan i Galveston Bay där den sedan upptäcktes av en fiskare.

Den 30:e November blev det bekräftat att "Baby Grace" var Riley Ann Sawyers.Royce och Kimberly arresterades den 23:e November och hölls häktade för barnmisshandel och "tampering with evidence" (mixtrande med bevis?).

Royce har i senare förhör sagt att han ville disciplinera Riley att säga "Sir" och "Ma'am" till vuxna. Han tyckte att bestraffning i form av fysisk misshandel var rätt sätt att uppnå detta. Royce hävdar att detta var vad som hände kvällen då Riley dog.
Kimberly dömdes till livstids fängelse den 2:a Februari 2009. Det tog juryn 90 minuter att fastställa domen. Hon kan inte ansöka om villkorig frigivning föränn 38 år har gått.

Royce dömdes automatiskt till livstids fängelse då staten inte ansökte om dödstraff. Han har inte möjlighet att ansöka om villkorig frigivning överhuvudtaget.

De dömdes båda för "capital murder" vilket betyder att brottet ligger i kategorin som kan bestraffas med dödsstraff. Det finns mer att läsa om det här.Namnet på korset som placerades på ön där "Baby Grace" hittades har ändrats till hennes riktiga namn, Riley Ann Sawyers.

Hennes farmor och pappa har ett flertal gånger uttryckt sig kring Riley.

"She had a very big imagination for such a little girl, she could play with anything and just have fun with it" - Robert

"It's hard to think that I will never see her again..." "Riley loved Elmo" - Sheryl

Bilder från ön där hon hittades.All info kommer från wikipedia, youtube och Rileys minnessida.Vila i Frid

Baby Grace

Riley Ann Sawyers

11 Mars 2005 - 24 Juli 2007

Postat av: Caroline - mamma till Theodore & en till i magen

Usch, det är så hemskt å läsa vad många barn går igenom! jag förstår inte hur man kan göra så mot ett litet barn!

2011-08-05 - 12:11:43
URL: http://mammastheodore.blogg.se/
Postat av: Emma Elisabeth

Såna där människor har verkligen förlorat sin människovärde

2011-08-06 - 02:32:24
URL: http://emmaelisabeth.se
Postat av: Hannele - mamma till två prinsar

Alltså fy fan, jag har läst var enda misshandelgrej här och jag blir bara arg och det skär i mitt mammahjärta..HUR FAN KAN MAN SLÅ ETT OSKYLDIGT BARN TILL DÖDS? det undrar jag varje gång.Såna här människor borde fan få dödstraff eller en smärtsam död..

2011-08-06 - 11:31:04
URL: http://mammah.webblogg.se/
Postat av: Zandra

Det är verkligen hemskt.. Att någon kan behandla sitt barn på detta sätt. Sådana människor bör inte skaffa barn alls.Däremot tyckte jag att detta inlägget (till skillnad från de andra två du skrivit) var väldigt rörigt. Jag hänger inte riktigt med och jag blir förvirrad. Tänk på det till nästa del, för jag tycker verkligen om att läsa dem, även om det handlar om hemska saker.

2011-08-08 - 16:51:35
Postat av: cilla

ett ord, overkligt. hur är vissa skapade? jag har aldrig slagit mina barn och de är fint uppfostrade ändå. när man slår barn så är man svag. att människor kan vara så grymma, det är ofattbart. det är bra att du tar upp detta så att alla blir medvetna att det kan hända överrallt och kanske kan någon stoppa det i tid. kramisar ( du skriver bra )

2011-08-20 - 11:31:36
URL: http://wiccankraft.blogg.se/namn:
vip?

mail-adress: (publiceras ej)


hemsida/bloggadress:


kommentar:


Trackback