Titanic - The ending.

Jag älskar filmer som man kan se flera gånger och helt plötsligt lägga märke till detaljer man inte sett innan och se handlingen ur ett annat perspektiv.

Ikväll såg jag Titanic. Det var nog en 3-4 år sedan jag såg den sist.

Jag har aldrig riktigt reflekterat över slutet. Jag vet att jag har varit lite besviken för att jag känt att den kunde ha slutat mer romantiskt än den gjorde, men ikväll insåg jag att den slutar mer romantiskt än jag någonsin kunnat tänka mig.


I slutet får man först se en snabb överblick av Rose's foton som står bredvid hennes säng. Sedan får man se henne ligga i sängen och sova. Kameran glider sedan förbi hennes ansikte och man åker ner i djupet och in i Titanic där man slutligen stannar inne vid den stora trappan. Därinne står alla som dog kvällen Titanic sjönk. Jack står högst upp i trappan och väntar på Rose. Sedan kysser de varandra och alla runtom dom klappar händerna. Sedan vänds kameran upp mot det stora glasfönstret och där slutar filmen.

Innan har jag alltid tänkt att den äldre versionen av Rose sover och drömmer detta, men ikväll insåg jag att hon dog, vilket gör det hela mer romantiskt.

Bilderna man får se visar ju när Rose uppfyller alla löften hon gett Jack. Hon levde ett långt lyckligt liv och gjorde allting hon lovade honom att göra. Scenen vid trappan är när de återförenas, i döden, för att spendera evigheten tillsammans.

Jag antar att alla som sett filmen har förstått detta, så jag skäms nästan över att erkänna att jag inte gjort det. Nu är jag ännu mer förälskad i filmen. Jag älskar slutet, det är ju helt fantastiskt. Hela filmen är fantastisk, James Cameron är verkligen ett geni.


Postat av: Camilla Andersson

ä.l.s.k.a.r verkligen titanic!

2011-08-17 - 23:24:20
URL: http://camillalola.blogg.se/
Postat av: VERONICA

Titanic är underbar! Du jag är ute efter en ny bloggdesign och undrar om du gör sådana? Kan inte du maila mig på missboholm@hotmail.se isåfall. Priset spelar ingen roll

2011-08-18 - 11:20:01
URL: http://livetivitavillan.blogg.se/
Postat av: ida

Sen så säger Jack också att hon ska dö i en varm och skön säng när de är i vattnet och håller på att frysa ihjäl. :)

2011-08-18 - 12:04:08
URL: http://frandagett.blogg.se/
Postat av: Sofia - Vinn en ziperall på min blogg!

Hoppas du får en trevlig helg :)

2011-08-19 - 14:28:11
URL: http://smnmode.blogg.se/
Postat av: Emma Elisabeth

Det tog faktiskt ett tag för mig också att förstå det om slutet. Finns nog ingen bättre film än Titanic. Man tröttnar aldrig på den!

2011-08-25 - 01:26:31
URL: http://emmaelisabeth.se
Postat av: sofie :-)

Älskar Titanic, och just slutet där... gud vad jag stortjuter! Slår aldrig fel, varenda gång! Haha :D

Aae, blir tårögd nu bara genom att tänka på det..!

2011-09-16 - 22:41:23
URL: http://teodorsmamma.blogg.se/namn:
vip?

mail-adress: (publiceras ej)


hemsida/bloggadress:


kommentar:


Trackback