Del 2 - The Kelsey Smith Briggs Story.

Det finns inga detaljer om Kelseys misshandel, tillskillnad från Baby P som jag skrev om för någon dag sen, som hade en del detaljerad historia om vad han blivit utsatt för. Istället är det bara en tragisk historia om en söt liten flicka som blev berövad på sitt liv alltför tidigt.

 


Kelsey Shelton Smith Briggs kom till världen lördagen den 28:e December år 2002 i Oklahoma, USA.

Hennes föräldrar Lance Briggs och Raye Dawn Smith skiljde sig innan hon föddes. Kelsey bodde tillsammans med sin mamma, men hon var "pappas flicka".

De första två åren av sitt liv var Kelsey en hälsosam, glad och energisk liten tjej.

I slutet på år 2004 träffade Kelseys mamma en ny kille, Michael Lee Porter, och det var efter att hon träffat honom som de första tecknen på misshandel syntes på Kelsey.

Den första anmälan om barnmisshandel på Kelsey gjordes 17:e Januari 2005. Kelsey blev då förd till akuten med ett brutet nyckelben, massor av blåmärken och skrubbsår på ryggen, rumpan och låren. Socialen konstaterade att det handlade om barnmisshandel och slog fast att hennes mamma var förövaren då hon berättat olika versioner angående hur skadorna uppstått.

Kelseys farmor, Kathie Briggs, tog över vårdnaden av Kelsey den 24:e Januari 2005.

Kelsey träffade sin mamma regelbundet, först med övervakning, men efter ett tag fick de vara ensamma igen, sålänge Michael inte fanns i närheten.

Raye Dawn gifte sig med sin nya pojkvän Michael den 18:e April 2005.

I slutet av April bryter Kelsey båda benen under ett besök hos sin mamma. En medicink undersökning visar att det är två stycken spiral frakturer (som orsakas av att man vrider av benet) i två olika stadier av läkning. Läkarna slår även fast att skadorna är till följd av barnmisshandel.

Den 3:e Maj 2005 placeras Kelsey därför under "protective custody" (ungefär som svenska LVU) hemma hos sin mormor.

Den 16:e Juni beslutar en domare, mot socialtjänstens rekomendationer, att Kelsey ska få flytta hem till sin mamma igen, då de inte kan fastställa vem som utför misshandeln.

Socialtjänsten mottar flera anmälningar angående misshandel av Kelsey under månadernas gång, men de vidtar inga åtgärder.

Den 27:e Augusti 2005 ser farmor Kathie Briggs sitt barnbarn för allra sista gången.

"Den sista gången jag såg henne, bara sättet hon såg ut på, hur hon betedde sig, hon såg ut som hon var döende, hon var inte samma lilla flicka längre" - Kathie Briggs.

Den 11 Oktober 2005 blir Kelsey så svårt misshandlad att hon dör. Brottet kategoriseras som dråp, till följd av "blunt force trauma to the abdomen" (kraftigt våld mot buken).Kelseys biologiska pappa, Lance, arbetade som soldat i Irak och skulle komma hem inom en vecka eller två när Kelsey blev mördad. Istället för att komma hem och träffa sin älskade dotter fick han komma hem och begrava henne.
Michael blir arresterad för mordet på Kelsey två veckor efter att hon avlidit. Kelseys mamma arresteras även hon och blir senare åtalad för två brott, "child neglect" (vanvård) och "enabling child abuse" (möjliggörande av barnmisshandel, typ).

Det framkom dessutom, under en andra obduktion av Kelseys kropp, att Michael även utnyttjat henne sexuellt.
  • Michael blir dömd till 30 år fängelse utan möjlighet till villkorig frigivning föränn 25 och ett halvt år år gått.
  • Raye Dawn blir dömd till 27 års fängelse utan möjlighet till vilkorig frigivning föränn 23 år gått.

 I Mars 2006 infördes Kelsey Smith-Briggs Child Protection Reform Act för att förändra sättet Oklahomas domstol och Socialtjänst /behandlar/behandlade fall som har/hade att göra med barnmisshandel och vanvård.My name is Kelsey, I'm only two.

I'm way too young to know right from wrong,
I can barely sing a children's song.

When you hurt me, why can't you see,
I don't understand, I'm not even three.

I try to walk: "Can't!"

My little body's black and blue
and now you have taken my family too.

I love my daddy and he loves me,
Grandma, PaPa, where can you be?

I don't forget, I think of you and when I'm hurt, your love shines through.

It's dark in here, I can't go on....
No! Wait! There's light, an angel's song.

I feel God's hand lift me away,
he has the perfect place to play.

I know you hurt, I see your tears,
but only God knows why I'm here.

Daddy, I'm okay, my body's new and I will never, ever forget you.

My name was Kelsey.Informationen är hämtad från youtube och wikipedia, även bilderna.Postat av: Carolines hemligheter

Ibland blir man helt mållös, utan ord för den ondska som lever inom vissa människor, som får de att begå vidriga handlingar helt obegripliga att förstå eller förklara... Så tragiskt, så sorgligt, så outgrundligt meningslöst!Jag gick in här för att höra om du säljer bloggdesigner (såg en så fin du gjort hos en tjej, Hanna, jag följer) men kom helt av mig, blir så förtvivlad att läsa om ett sådant helt obeskrivbart livsöde, må förövarna leva med sina helt obegripliga handlingar inom sig för alltid!!!

2011-07-17 - 17:42:07
URL: http://jagsaracaroline.blogg.se/
Postat av: EVELINA

Vet inte ens vad man ska säga, det är så otroligt hemskt att sånt där händer och det verkar dessutom hända ofta =/ Förstår inte att socialtjänsten och rätten tar anmälningar på allvar - det var ju lite liknande med den 7-åriga pojken som knivhöggs av sin pappa ... Sånt där borde inte kunna hända!

2011-07-18 - 16:31:35
URL: http://evelinaknipstrom.com
Postat av: Fiffi

Fy faaaaaaaaaaaaaaaaaaaan säger jag bara!!! Mår fysiskt j-a illa att läsa detta!! Vilka j-a AS till människor, man blir mörkrädd tamefan!!

:O(

2011-07-19 - 08:35:39
URL: http://prinsessbakelsen.blogg.se/
Postat av: Karin

Klarar knappt av att läsa den här heller. Så jävla hemskt!Svar: Haha, Phone Booth är bra. Men jag har lite konstig smak på filmer också. Får väl se om du också gillade den! ;)

2011-07-21 - 19:24:49
URL: http://karinsuniversum.blogg.se/
Postat av: Novembersara.

SÅ hemskt!

2011-07-25 - 14:44:42
URL: http://novembersara.blogg.se/namn:
vip?

mail-adress: (publiceras ej)


hemsida/bloggadress:


kommentar:


Trackback