3 tips för att bli en bättre fotograf!

1. LÄR DIG KAMERAN - Detta är grunden.. Självklart kan du få fina bilder i autoläget, men de lär bli dubbelt så fina om du utnyttjar kamerans kapacitet och lär dig inställningarna. Googla dig fram till guider om slutartider, ISO och bländare, det gjorde jag redan innan jag köpte min systemis och det har jag himla nytta av nu!

2. SKIT I DET TEKNISKA (Iallafall i början) - Enligt mig handlar det inte om att ta en tekniskt perfekt bild med sin awesoma utrustning. Jag må låta korkad nu kanske, men jag tycker att mina bilder har mer känsla än många av de som har bättre utrustningen och tiotals objektiv att välja på. Det är väl känslan du vill förmedla och inte bildkvalitén?

3. EXPERIMENTERA (ni kan aldrig ana vad min kamera har varit med om..) - Väldigt viktigt! Ligg på marken och kräla om du så behöver för att få en bra bild på den där lilla envisa myran mitt på vägen, klättra i träd, häng ut genom bilrutan, gör vadsomhelst för att få en snygg bild, det lönar sig (oftast) i slutändan och man kan titta på bilderna och skratta gott när man minns hur det gick till när de blev tagna. Fota också i olika slags ljus och försök fota så mycket du bara kan utan blixt, den tar bort allt det naturliga och vackra med en bild (tycker jag).

Så ja, detta är väl de bästa tipsen jag har att bjuda på för tillfället. Jag stör mig så himla mycket på frågan "vad har du för kamera?" för att vara bra på att fota har ingenting med kameran att göra, den är hjälpmedlet, det är jag som skapar bilden. Därför så svarar jag aldrig på den otroligt dumma frågan "vad har du för kamera?" för det spelar ingen som helst roll :)


Dock så känns det lite random att komma med tips när man själv bara fotat sen i början av Januari, men blev tillfrågad så.. Menmen, tror att ni kanske kan ha lite nytta av dom endån.


Postat av: Madeleine

Wow vilken härlig blogg du har! :)

fina bilder och bra tips!

2010-07-19 - 23:41:39
URL: http://maaadeleiiineee.blogg.se/
Postat av: nike

SVAR: Tack så jättemycket för att du röstade på min sko :) Självklaryt röstade jag på din bild, super fin!! :D

2010-07-19 - 23:43:47
URL: http://elinanike.blogg.se/
Postat av: Belinda

fin blogg :) vad har du gjort idag då :)?

2010-07-20 - 00:02:33
URL: http://belindatjarnberg.blogg.se/
Postat av: ange

Jag har röstat på din bild nu. Fina bilder. Kram :)

2010-07-20 - 09:12:31
URL: http://lillajagange.blogg.se/
Postat av: Emma

Vilket läge brukar du ha när du fotar, istället för auto?

2010-07-20 - 10:54:40
URL: http://kaarleksbarnet.blogg.se/
Postat av: Maja :)

Gud vad vackra bilder du tar!:-)

2010-07-20 - 12:06:22
URL: http://majaawestberg.webblogg.se/
Postat av: Nicole

Jag håller med om att det inte spelar nån roll vad för kamera man har, alla kan ta en bra bild oavsett kamera (dock kanske kvalitén är lika bra)

men det är ju känslan, ljuset och motivet som gör allt.. och det är du riktigt duktig på att fånga måste jag säga :) ha det bra!

2010-07-30 - 13:25:10
URL: http://galetgalen.blogg.se/namn:
vip?

mail-adress: (publiceras ej)


hemsida/bloggadress:


kommentar:


Trackback