Kela vill ha..

Jag är helnöjd med min kamera, men jag skulle vilja ha lite fler objektiv, en extern blixt och ett batterigrepp för att kunna utvecklas lite, så haha, här har ni min "vill ha lista" :)


  • Sony SAL 75-300mm f4,5-5,6 (för att vara helt ärlig så ska jag faktiskt köpa ett sådant objektiv i helgen, fast av märket minolta och det är silverfärgat, men förmodligen lika funktionsdugligt)
  • Sony SAL 28-75mm f2,8 (vill verkligen, verkligen ha detta objektivet, så det blir att spara spara spaaara!)
  • Sony SAL 50mm f1.4 (jag hade sålt min själ för detta objektivet, hedersord)
  • Inte säker på vad blixten heter, men vet att den är ruskigt dyr iallafall :)
  • Batterigrepp det finns ursprungligen inte till min kamera, men hittade en kinesisk sida genom ett fotoforum där man kunde beställa det för 1000kr inklusive frakt, så det ska absolut göras inom snar framtid (typ när jag är rik, haha!)
Så där har ni, haha! Ingen som känner sig villig att sponsra mig? *blinkar sött med ögonen* Inte? Nänä.. Haha!

Nu ska jag äta en skinkbit och dricka en liter vatten, sen ska jag försöka komma i säng, ska upp tidigt imorn, gäsp!

Puss!

Mamma..

Missing someone gets easier every day because even though it's one day further from the last time you saw each other, it's one day closer to the next time you will - anonymous.


Tips: Förstärk färger!

Jag kanske ska säga att allt som jag lär ut nu, har jag lärt mig själv genom att experimentera. Det är alltså inte så att jag gått någon kurs så jag vet inte om det jag lär ut är fel.1.
Öppna bilden du vill redigera.


2. Nu ska du lägga till ett såkallat adjustment layer, så du klickar på layer - adjustment layer och sedan väljer du curves.


3. Nu kommer det komma fram en liten ruta, där väljer du soft light i mode-listan.


4. Sådär, du kommer se en skillnad direkt då kontrasterna ökas, men du måste ändå pilla själv på bågen för att få till ett bra resultat.


5.
Och nu ska det vara klart!


Tips: Skarpare bilder!

1. Öppna bilden du vill göra skarpare.


2. Gör en kopia på bakgrunden (duplicate layer) och gå sedan in på filter - sharpen - unsharp mask.


3. Ändra värdena tills du tycker att du ser en skillnad.


4. Sen ska det vara klart och du kan enkelt jämföra skillnaden genom att klicka i och ur bakgrundskopian :)


Tips: Svartvit bild med en detalj i färg!

Ja, detta är faktiskt inte så svårt som man kan tro (innan jag lärde mig så trodde jag att det var jättesvårt). Men iallafall..

1. Öppna bilden du vill fixa och rätta till färger, kontraster och grejer som man alltid gör (iallafall jag).


2. Gör en kopia av bakgrunden (duplicate layer) och gör den svartvit (desturate).


3. Välj suddgummit och börja sudda på det du vill ska vara i färg.4.
Nu ska det vara klart :)Tips: Actions!


Vad är actions?
Photoshop actions ett slags funktion som gör att man kan spela in sina redigeringar och återanvända dom. Man kan även ladda ner actions som andra skapat, vilket är det vanligaste. De finns där för att förenkla för en, man behöver i princip bara leta upp sin action i en lista, trycka på play och sen redigeras hela bilden på några sekunder.

Vart hittar man actions?
Jag brukar ladda ner mina actions från deviantart, för där finns det en hel uppsjö! Annars är det bara att googla "photoshop actions" så kommer det fram en hel del listor med användbara actions.

Nedan följer instruktioner på hur du laddar ner dom, installerar dom och använder dom:

1. Gå in på deviantart.com

2. Skriv in actions i rutan och tryck på sök3. Sen lär du ha fått upp en massa olika actions, klicka på en och klicka sedan på "download file".

4. Sedan kommer det komma upp en ruta där det frågas om du vill öppna filen med photoshop eller spara den, och du ska välja spara.

5. Sedan går du in bland dina hämtade filer och klipper (markera och ctrl + x) ut din action.

6. Gå in i på din dator, välj C hårdisken, gå in i program och välj adobe.

6. Sedan väljer du mappen som heter som ditt photoshop (i mitt fall adobe photoshop CS2 och den ligger i mitten typ).

8. Leta sedan upp mappen som heter presets och klicka dig in där.

9. Och där letar du sedan upp mappen som heter Photoshop Actions och klistrar in din fil.1. Nu ska du gå in i photoshop klicka i actions i den tredje högerspalten och klicka på den lilla pilen bredvid (välj ut en bild du vill göra om först).2. Då kommer det komma upp en lista och i listan väljer du "load actions".

3. Där letar du upp din action, markerar den och klickar på öppna.

4. Då kommer den att komma fram i den lilla rutan och där kan du exempelvis välja nummer ett och sedan klickar du på "play" knappen.Och nu ska det vara klart!

Observera! Du kan oftast ändra dina actions lite genom att ändra opacity, fill och klicka ur olika lager, detta behövs oftast göras då inställningarna sällan är gjorda efter dina bilder.
Hoppas ni förstod och fick något ut av min tutorial, annars får ni fråga. Jag har photoshop på engelska och har därför inte den blekaste aning om vad de olika grejerna heter på svenska, men det går säkert lätt att googla om nu skulle få problem med det!Det kommer en tutorial!

Japp, det gör det, på hur man får till min retroredigering som jag bland annat använder på alla soliga bilder, då den gör dom mjukare :) Förhoppningsvis har jag den klar tills imorn, annars kommer den i veckan, så håll utkik!


Och det kommer vara en röstinspelning, så mobba mig inte för min underbara dialekt och röst, haha!

Före och efter!

Har sett en del andra fotobloggar som gjort detta, visat orginal bilden och den redigerade versionen för att visa att det ligger en del arbete i redigeringsväg också. Jag vet inte om någon skulle vara intresserad av lite redigeringstips? För det lägger jag mer än gärna upp, samt tipsar om guider som hjälpt mig en massa, det är bara att säga till! :)

Så här nedan har ni några "före och efter" bilder. Dessa bilderna är redigerade med Curves, levels och channels i Photoshop CS2.


 


The dreamhouse.


Tidigare idag satt jag och tittade på hus. Jag gör det rätt ofta, bara tittar liksom och ser möjligheterna med dom. Jag älskar såna där hus man kan köpa för en halv miljon och sen renovera till sitt drömhus, ett sådant vill jag ha! Jag verkligen längtar tills det är dags för oss att skaffa oss ett eget litet drömprojekt som vi kan renovera fram till perfektion :) För nä, jag är ingen sån där som vill bygga ett hus, jag köper hellre ett charmigt gammalt ruckel och förvandlar det till ett drömslott, det känns så mycket mer personligt. Dessutom är jag ett rätt stort fan av gamla hus, jag älskar lister som går upp på halva väggarna, stora rejäla trappor och fina detaljer, sånt ser man sällan i ett nybyggda kåkar.

Menmen, nog snackat om det.. Idag har vi ju inte gjort alltför mycket. Vi var i Lövestad och inhandlade några påsar Cambridge pulver, sen spenderade jag resten av dagen på att gråta till "The Last Song" som inte riktigt är i klass med "The Notebook", men inte alls speciellt långt ifrån. Filmen hade verkligen sina ljusa stunder och jag lär definitivt se den fler gånger, till skillnad från "Dear John" som i mina ögon var en stor besvikelse.

Nu ska jag avnjuta min sista chipspåse på väldigt, väldigt länge och titta på "Supernatural"!

Ha en trevlig kväll mates!

Kram.Twoinone.


Jag tycker faktiskt att resultatet blev riktigt bra. Detta är en bild som jag definitivt kommer skriva ut och göra till tavla, just love it! Dessutom så är det min första 2in1 bild, så ja, I did good..

Vad tycker ni?


Han har ju iallafall gott om fantasi..

Jag är en sån där mamma som är väldigt noga med att mitt barn ska bli stimulerat. Jag vill att han ska ha dom där dyra leksakerna med bokstäver och grejer så han kan lära sig liksom, don't ask me why? Det tråkiga är dock att Lucas inte är ett dugg intresserad av dessa, hans favoritleksaker är gudbevaremigväl ett trasigt headset som han släpar efter sig som en hund (det säger dock mu?), en flugsmällare som han låtsas är en dammsugare och den älskade biltemabjörnen som hans pappa kom hem med för några månader sen. Detta är alltså det han leker med och han ägnar knappt en blick åt de fina dyra leksakerna han fått i present, så tji fick jag och mina rätt så utkastade pengar :)

Nästa gång han fyller år ska han få ett gammalt mjölkpaket och en slev, det lär han ju kunna roa sig med i några evigheter och vi slipper slänga ut en massa pengar på dyra bilbanor och little people grejer!

Ta det med en nypa salt, haha, han ska få sina dyra leksaker även om han inte gillar dom!


3 tips för att bli en bättre fotograf!

1. LÄR DIG KAMERAN - Detta är grunden.. Självklart kan du få fina bilder i autoläget, men de lär bli dubbelt så fina om du utnyttjar kamerans kapacitet och lär dig inställningarna. Googla dig fram till guider om slutartider, ISO och bländare, det gjorde jag redan innan jag köpte min systemis och det har jag himla nytta av nu!

2. SKIT I DET TEKNISKA (Iallafall i början) - Enligt mig handlar det inte om att ta en tekniskt perfekt bild med sin awesoma utrustning. Jag må låta korkad nu kanske, men jag tycker att mina bilder har mer känsla än många av de som har bättre utrustningen och tiotals objektiv att välja på. Det är väl känslan du vill förmedla och inte bildkvalitén?

3. EXPERIMENTERA (ni kan aldrig ana vad min kamera har varit med om..) - Väldigt viktigt! Ligg på marken och kräla om du så behöver för att få en bra bild på den där lilla envisa myran mitt på vägen, klättra i träd, häng ut genom bilrutan, gör vadsomhelst för att få en snygg bild, det lönar sig (oftast) i slutändan och man kan titta på bilderna och skratta gott när man minns hur det gick till när de blev tagna. Fota också i olika slags ljus och försök fota så mycket du bara kan utan blixt, den tar bort allt det naturliga och vackra med en bild (tycker jag).

Så ja, detta är väl de bästa tipsen jag har att bjuda på för tillfället. Jag stör mig så himla mycket på frågan "vad har du för kamera?" för att vara bra på att fota har ingenting med kameran att göra, den är hjälpmedlet, det är jag som skapar bilden. Därför så svarar jag aldrig på den otroligt dumma frågan "vad har du för kamera?" för det spelar ingen som helst roll :)


Dock så känns det lite random att komma med tips när man själv bara fotat sen i början av Januari, men blev tillfrågad så.. Menmen, tror att ni kanske kan ha lite nytta av dom endån.


Having fun?


Igår var vi ute och lekte en sväng i på en alldeles nybyggd lekplats, det gör vi ju inte alltför ofta.. Men jag blev alldeles förvånad när jag insåg hur duktig Lucas var på allt, han gungade, åkte rutchkana och lekte och stojade och det mestadels själv, hemma är han ju så himla försiktig. Efter en stund kom även en annan familj med en flicka i samma ålder som Lucas och han var så nyfiken på henne och stirrade en massa, lilla gosen! :)

Jag har iallafall bestämt mig för att ge dessa pulversopporna en ny chans och denna gång ska jag pröva märket Cambridge. Det är ju lite dyrare, men det ska tydligen smaka lite bättre så det kanske det är värt. Andreas ska också pröva på det, så nu är vi ju även två som kan peppa varandra, så det kanske går lättare?

Jag ska iallafall köra hårt från första början så att jag hamnar i ketos, då går ju viktnedgången snabbare. Men ja, fungerar inte detta så kommer jag bannemig att ansöka om en gastric bypass, är så himla trött på att vara överviktig och jag har så himla ont i mina leder och rygg.

Menmen, nu ska jag lägga mig och titta på "Supernatural" i brist på annat. Glöm inte bort att rösta på min bild (en regnig dag), jag tror inte att jag kommer vinna, men ni har tills imorn på er! :)

Natti!

Vote vote vote!

Yay, jag är finalist i tävlingen hos "Din Åsikt" så rösta gärna på min bild som heter "en regnig dag", det hade verkligen betytt jättemycket för mig!


Kom igen nu, det tar inte lång tid alls!

Kramkram!Respektlösa rökare!

Jag har aldrig varit ett större fan av rökare, men jag respekterar dom sålänge deras rökning inte drabbar andra. Vill klargöra min mening "inte drabbar andra" med att säga ofrivillig passiv rökning på offentliga platser där det finns eller borde finnas rökförbud.

Som häromveckan till exempel. Jag och min sambo Andreas satt på Mcdonalds och åt och vi hade valt att sitta ute då det var fruktansvärt varmt. När vi ätit en stund så kommer det en dam och ställer sig vid ett bord en bit ifrån, hon börjar pilla med sin telefon och sedan så tänder hon en cigarett. Hon är förmodligen helt ovetandes om att röken blåser rakt i ansiktet på oss och en barnfamilj som sitter vid ett bord strax bakom vårt. Ja, och nu frågar ni er säkert varför vi inte gick och sa till? Tro mig, jag hade en himla god lust, men hon började prata i telefonen så det kändes inte som rätt läge. Vi tappade iallafall matlusten och satt och förbannade den sketans dam som inte hade mer vett i skallen än att ställa sig på en uteservering och röka.

Detta är dock inte ovanligt, jag har ett flertal gånger varit med om att folk ställt sig och rökt trots stora skyltar om rökförbud. Nog för att det är ett beroende, men någon slags gräns måste det banne mig finnas, måste man tvunget röka så kan man ju kanske ställa sig för sig själv och inte tända en cigg mitt i en folksamling, för det är fruktansvärt respektlöst! Det finns folk som har astma och det finns folk som tycker att röklukten är obehaglig (jag tillexempel, brukar oftast hosta med) vad får rökaren att tro att denne har någon slags rättighet att förpesta dessas tillvaro?

Höjden av respektlöshet som jag personligen stött på var när jag stod på busshållplatsen med Lucas, han var kanske 3-4 månader och låg och sov i vagnen. Efter en stund kom en man ställde sig bredvid vagnen och tände en cigarett, hur fasen tänkte han liksom? Men då tog jag faktiskt mod till mig och sa ifrån, för det var verkligen inte okej.

Nej, illa är vad det är och jag hoppas att folk kan bli bättre på att respektera varandra i framtiden. Det är faktiskt så att passiv rökning skadar andra, så nästa gång du tänder en cigarett, tänk på att det finns folk i din omgivning som också tar skada :)

Over and out!
Jag saknar dig mamma..


När nånting händer och det känns så kallt
Det ända man ser är mörkrets fall
Jag försöker se upp till himmelen nu
Men jag kan inte se dig något mer
Och ingen kan nånsin ta din plats i mitt liv
Och vad ska jag göra utan dig

Jag gråter ofta
Och vad ska jag göra utan dig
Alla minnen när du såg i mina ögon
Och ingenting får dig tillbaka nu

När allting var som svårast för dig
Så sa du adjö och lämna oss kvar
Mina tårar faller för min saknad är så stark
Så mycket tid du hade men nu är det över

Ännu ser jag dina tårar
Ännu hör jag din röst
Jag kommer ihåg ditt leende
Jag kommer aldrig lämna dig

Jag gråter ofta
Och vad ska jag göra utan dig
Alla minnen när du såg i mina ögon
Och ingen kan får dig tillbaka nu

Nej, inget kan få dig tillbaka nu
My mum is a butterfly now..

Jag känner mig helt konstig. Jag är yr och allmänt hängig, har varit det nu i två, tre dagar.. Undrar vad som är fel, för jag både äter och dricker som jag ska i denna sjuktligt bedrövliga värme.

Vi har iallafall varit uppe i Västerås nu på begravningen. Allting gick hur bra som helst förutom att bilen inte startade när vi skulle åka och fika efter begravningen. Den var förmodligen överhettad men startade med lite knuffhjälp. Det var iallafall jättekul att träffa mina systrar, vi pratade på som om vi aldrig varit isär typ och det var rätt skönt, jag var ju rätt orolig för att vi skulle vara som främlingar.

Jag hade med mig kameran, men det blev inte så många bilder dessvärre, hade så mycket annat och tänka på. Men nedan kommer två från hemvägen.


Rätt tråkiga, I know.. Dessutom fotade genom bilfönstret så man ser lite reflektioner glaset.

Wellwell, kommer skriva mer om begravningen och det sen, känner att jag behöver smälta det lite först bara. Kan iallafall berätta att den var väldigt speciell och en fjäril flög omkring inne i kapellet.

Kramkram!

Tävling om ljuslykta!

Jag är med i en tävling hos Louise, där kan du vinna två stycken Lotus Lyktor
i valfri färg från SS Engelen
Gå in på hennes blogg och var med och tävla du med!

Miniutflykt med Snutte!

Bilder från igår.. 
Jävla satans fan!

Jag är så trött på att allting bara går fel. Förra veckan fick jag reda på att min läkare gått på semester utan att skriva ut ny medicin och ett sjukintyg, liksom jaha? Sen så fick jag reda på att jag nu ska behöva vänta en extra månad på att få reda på ifall jag blir beviljad mitt bidrag, för det är ju inte alls så att jag väntat i snart ett halvår redan.

Idag fick jag reda på att min mobil som varit på lagning har kommit tillbaka med beskedet "fuktskador" vilket inte inkluderas i garantin så nu ska jag punga ut 450 spänn på en mobiljävel som inte ens fungerar och som vid köptillfället kostade mig 1000 kr (de tog alltså hälften av det för att TITTA på den).

Sen så har min kamera börjat skramla så den ska vi åka in med imorn och få en diagnos på.

Ingen verkar förstå heller, hur allt detta påverkar mig.. Jag sitter med 0 kr på mitt bankkonto i mitten av varje jävla månad och jag är ingen slösare, alla mina pengar försvinner till sånt här..

Ja, för att inte glömma så ska vi ju åka upp till västerås på begravningshelvete i helgen och det lär ju kosta mig sisådär 1500 kr + att det är sjöbo marknad nästa vecka och sen ska BFMV biljetten betalas.

Jag orkar inte alla dessa pengaproblem.. För att vara helt jävla ärlig så tar de död på mig. Det enda jag tänker på dag ut och dag in är pengar, pengar, pengar! Det hade varit så skönt att bara kunna slappna av en dag, att inte behöva tänka på alla kommande utgifter och oroa sig :(

Stranden here we come!

Ja, om lite mindre än en halvtimme så ger vi oss av till stranden för en heldag. Jag hade ju kunnat vara lite mer pepp, men jag tycker inte att stranden är någon höjdare, grus och sand överallt, no thanks!

Well, nu är det dags att packa och fixa ordning oss :)

Kram!

Miami medical.

Jag har de senaste dagarna tittat på serien "Miami Medical". Jag visste redan innan jag började titta att serien var nedlagd, men jag kunde inte låta bli att titta, den verkade så bra.. Och ja, som vanligt så stämde föraningar och serien visade sig vara riktigt bra, så nu sitter jag här och förundras över hur man kan lägga ner en sån bra serie? Samtidigt som jag surar över faktat att jag aldrig kommer att få se någon fortsättning (samma sak hände med min favoritserie Las Vegas för några år sedan). I vilket fall som helst så är det riktigt jävla kasst!

Men, vill ni ha ett spännande tidsfördriv ett par dagar så tycker jag ni ska ta en titt :)


Haha, det är ju ingen downside heller att hunkige Mike Vogel spelar läkare eller otroligt vackra Elisabeth Harnois som också spelar läkare. Nej, det finns många trevliga actors att vila ögonen på i denna ganska så påkostade serien. Den lyckades fånga mig redan i första avsnittet med en massa action, spännande karaktärer och som sagt, snygga skådisar.

Kram!

Orange flower..


Bilder från igår, lite tråkiga kanske, ja, men himla snygga I think! Ni kan ju tänka på hur jag stekte mina fötter för att få till dom, så blir de genast lite snyggare.

Usch, jag är alldeles öm i fötterna.. Vi åkte rullor igår och fy sjuttsingen vad jag avskyr det. För det första så har jag noll kontroll och kan varken bromsa eller styra. För det andra så klämmer jag ihjäl mina stackars fötter i dom och det gör riktigt ont. Så nä, mitt sämsta inköp ever var nog rullorna, jag borde ha sparat till en cykel istället..

Well, rullorna höll på att få mig ordentligt skadad igår, dessutom.. Jag åkte ner för backen vid shell och höll i mig i husväggen för att inte åka för fort. Plötsligt tappar jag taget och åker jättesnabbt ner mot bilvägen så jag får tag i en stupränna precis där husväggen tar slut, men precis där är det en trappa som jag är påväg att trilla ner för.. Ah, men där kom iallafall två killar och jag släppte taget om stuprännan så de kunde komma förbi, sen börjar jag rulla ner mot vägen igen och försöker bromsa, men istället för att bromsa så svänger jag och hamnar i buskarna :( Snacka om förnedrande ögonblick number one, killarna som hade kommit uppför trappan skrattade åt mig och jag blev alldeles svart om händerna för att jag tog emot mig mot marken. Suck, här insåg jag iallafall att det var dags att göra sig av med den ena rullan så jag knäppte av mig den och gick (läs hoppade) resten av vägen hem.

Jaja, nu ska jag iallafall lägga mig och titta på Miami Medical och äta glass :)

Kram!

Den svenska sommaren..

Jag är med och tävlar om 200kr på bloggen "Din Åsikt". Temat är sommarbilder, och ja, detta är väl en sommarbild utan dess like :) Ingen svensk sommar utan lite regn ju, haha!

Jag har aldrig varit med i en fototävling innan så nu hoppas jag på lite tur..


Vill du också tävla? Klicka här!

En dag på stranden.

Jag är så fruktansvärt trött.. Dagen har spenderats på stranden och jag har sprungit och jagat Lucas hela dagen för att han ville bada, inte det lättaste direkt. Vi var tvugna att tvinga upp honom flera gånger då han blev så kall att hans läppar blev blåa. Men ja, whatever, nedan kommer lite bilder:

Nu ska jag nog lägga mig och sova lite.. Eller iallafall slumra. Andreas leker med Lucas så jag har några minuter ensamtid att utnyttja.

Kram!

Soligt is the shizzle!

Ah, idag är det sol igen, härligt! Så det blir en sväng hem till svärmors trädgård för att steka fläsket lite :) Har äntligen uppdaterat musiken i min mp3 så nu har jag en massa nytt att lyssna på..

Ska försöka hinna med en promenad ikväll också, det var så himla fint ute när jag gick igår, så idag får kameran följa med. Den har legat på skrivbordet nu ett par dagar och tittat ledset på mig, haha!

Nej, men om man skulle få i sig lite frukost nu så man kan komma iväg?

Kram!