Tips: Actions!


Vad är actions?
Photoshop actions ett slags funktion som gör att man kan spela in sina redigeringar och återanvända dom. Man kan även ladda ner actions som andra skapat, vilket är det vanligaste. De finns där för att förenkla för en, man behöver i princip bara leta upp sin action i en lista, trycka på play och sen redigeras hela bilden på några sekunder.

Vart hittar man actions?
Jag brukar ladda ner mina actions från deviantart, för där finns det en hel uppsjö! Annars är det bara att googla "photoshop actions" så kommer det fram en hel del listor med användbara actions.

Nedan följer instruktioner på hur du laddar ner dom, installerar dom och använder dom:

1. Gå in på deviantart.com

2. Skriv in actions i rutan och tryck på sök3. Sen lär du ha fått upp en massa olika actions, klicka på en och klicka sedan på "download file".

4. Sedan kommer det komma upp en ruta där det frågas om du vill öppna filen med photoshop eller spara den, och du ska välja spara.

5. Sedan går du in bland dina hämtade filer och klipper (markera och ctrl + x) ut din action.

6. Gå in i på din dator, välj C hårdisken, gå in i program och välj adobe.

6. Sedan väljer du mappen som heter som ditt photoshop (i mitt fall adobe photoshop CS2 och den ligger i mitten typ).

8. Leta sedan upp mappen som heter presets och klicka dig in där.

9. Och där letar du sedan upp mappen som heter Photoshop Actions och klistrar in din fil.1. Nu ska du gå in i photoshop klicka i actions i den tredje högerspalten och klicka på den lilla pilen bredvid (välj ut en bild du vill göra om först).2. Då kommer det komma upp en lista och i listan väljer du "load actions".

3. Där letar du upp din action, markerar den och klickar på öppna.

4. Då kommer den att komma fram i den lilla rutan och där kan du exempelvis välja nummer ett och sedan klickar du på "play" knappen.Och nu ska det vara klart!

Observera! Du kan oftast ändra dina actions lite genom att ändra opacity, fill och klicka ur olika lager, detta behövs oftast göras då inställningarna sällan är gjorda efter dina bilder.
Hoppas ni förstod och fick något ut av min tutorial, annars får ni fråga. Jag har photoshop på engelska och har därför inte den blekaste aning om vad de olika grejerna heter på svenska, men det går säkert lätt att googla om nu skulle få problem med det!


namn:
vip?

mail-adress: (publiceras ej)


hemsida/bloggadress:


kommentar:


Trackback