Inatt brann det i vårt hus, igen.

Det är väl mest på facebook som jag skrivit om allt som hänt där vi bor det senaste året, men jag har ett vagt minne av att jag nämnt det här med. Vårt bostadshus är minst sagt härjat av både det ena och det andra.

Inatt, eller snarare imorse, vid klockan halv sex ungefär så plingade det på dörren. Jag får ju naturligtvis bråttom upp ur sängen och när jag kommer ut i hallen så möts jag av ett vardagsrum som blinkar blått. Min första tanke "åh nej, helvete, nu brinner huset ner, vi måste utrymma lägenheten". Jag glömmer helt bort att det har plingat på dörren och börjar i ren panik leta efter något att ta på mig, då jag sover iklädd endast trosor. Det plingar på dörren igen och jag får tag på Lucas handduk och virar den omkring mig, sedan öppnar jag. Utanför står en polis (en snygg polis naturligtvis och där står jag med tovigt hår, yrvakna, galna ögon och inga kläder). Han ber om ursäkt för att han väckt oss och sedan frågar han om det luktar rök i vår lägenhet, det brinner nämligen i källaren. Det hade jag inte ens tänkt på, men kom senare fram till att det gjorde det. Han säger sen att vi ska stanna i lägenheten sen tackar han för sig och druttar vidare uppför trappan. Jag går in i vardagsrummet och är i fullkomligt chocktillstånd. Jag ringer upp Christel och berättar att det brinner i vår källare och att det står 5 brandbilar utanför fönstret. Hon säger åt mig att lugna ner mig, men det känns en aning omöjligt i sammanhanget. Lucas har ju naturligtvis vaknat av allt stim och ligger med klaröppna ögon i sängen. Jag plockar ihop kameran, tar Lucas i famnen och beger mig iväg till fönstret för att fota lite.


Någon timme senare verkar hela spektaklet avta. Brandbilarna kör hem och de börjar plocka ihop alla slangar och så. Jag och Lucas beger oss in i sängen igen och försöker sova, men det är svårt. Så vi pratar lite om det hela. Jag frågar Lucas om han är rädd och han nickar. Jag berättar att brandbilen inte är farlig och att dom hjälper människor. Vi läser boken om Halvan och brandbilen, sen somnar han och jag med :)

Nu på morgonen tittar vi in på YA och Skånskan's hemsida för att se vad som hänt och hur. Branden är antagligen anlagd, vilket är lite skrämmande då jag, någon timme (vid två tiden och fram tills 3.30 när jag somnade om) innan vi blev väckta, vaknade av att det var en massa liv i trappen. Någon smällde igen dörrar och sprang upp och ner i trapporna. Troligtvis personen som anlade branden då själva portdörren aldrig öppnades (det är rätt vanligt att folk går genom källaren för att ta sig mellan trappuppgångarna här).

Nåja, ingen kom till skada iallafall, även om händelsen var rätt omtumlande. Nu ser jag ännu mer fram emot min flytt om två veckor. Det ska bli skönt att slippa oroa sig för sånt här stup i kvarten!
namn:
vip?

mail-adress: (publiceras ej)


hemsida/bloggadress:


kommentar:


Trackback