Sweet dreams are made of this..

Jag har ju utlovat lite filmrescensioner så ska försöka hinna med att skriva några stycken den här veckan.

Tänkte börja med Sucker Punch som jag såg för en vecka sen ungefär. En väldigt visuellt vacker film. Snyggt filmad och bra effekter. Jag känner dock att handlingen blir lite platt. Filmen lyckas inte behålla min koncentration. Jag gillade dock dom första 20 minuterna av filmen ungefär. Själva handlingen har väl inte haft något vidare potential från början heller, men nog kunde det ha varit lite bättre.

Den handlar om Baby Doll som efter sin mammas död och styvfaders svek hamnar på ett mentalsjukhus för flickor. Mentalsjukhuset är dock en fasad för en bordell och Baby Doll bestämmer sig för att fly. Hennes medfångar Rocket, Sweet Pea, Blondie och Amber bestämmer sig också för att följa med. Baby Doll gör, efter att hon upptäckt att hon kan dansa sig till allas fulla uppmärksamhet, upp en plan för hur det hela ska gå till och vad hon behöver för att lyckas. Under tiden hon dansar flyr hon även undan verkligheten och det är i Baby Doll's fantasivärld som vi får följa "uppdragen" där de skaffar fram de nödvändiga grejerna för flykten.

Filmen saknar karaktärsutveckling och alla repliker i filmen fick förmodligen plats på ett A4 papper. Filmen känns ungefär som en 2 timmar lång musikvideo och det håller liksom inte, även om det är tilltalande i början.

Den får poäng för att den är visuellt snygg och har bra soundtrack, men det är det enda.

2/5


Postat av: mmautildah

Ah okej :)

2011-07-04 - 10:06:56
URL: http://mmautildah.blogg.se/namn:
vip?

mail-adress: (publiceras ej)


hemsida/bloggadress:


kommentar:


Trackback